Burberry si prima reclama de Craciun

Azi e 1 noiembrie. Da, mă gândesc că știi deja. Numai dacă nu cumva te-a doborât răceala și patul ți-e cel mai bun companion acum. Oi fi eu captain obvious, but I have a point. Continuă să citești. Vei vedea ca nu e ceva foarte lung. Un soi de update.

Având în vedere că nebunia cu Halloween-ul e pe sfârșite și că magazinele încep să își facă stocul de produse pentru Crăciun, pot să încep să nu mă mai simt așa de vinovată că ascult cântece de Crăciun deja de vreo 2 săptămâni. Găsesc consolare în faptul că celmai probabil nu sunt singura care deja face asta. Dar acum începe să fie ok, nu? Suntem în luna noiembrie și toată luna asta e practic încâlzirea pentru nebunia ce va fi in decembrie. Agitația ce va urma nu mă încântă neapărat, însă fiind una dintre perioadele mele preferate din an trebuie sa fac coping cu acest lucru. It’s a given. Just like the shopping for gifts craze. Care e alt lucru care nu ma încântă. Însă nu despre asta e acest articol.

Azi s-a întâmplat ceva care să înceapă să facă simțit spiritul sărbătorii și la fel și atmosfera magică a acesteia. A apărut prima reclamă de sezon. Luând în considerare toate pregătirile care se fac pentru această perioadă, cine mai așteaptă paharele roșii la Starbucks să ridice mâna sus, eu în fiecare an astept, tot cu atâta nerăbdare, să văd reclamele și cu ce idei au mai venit brandurile. Unele dintre cele mai faine vin din UK, a se vedea cele de la John Lewis care sunt absolut minunate din toate punctele de vedere, plus că e garantat că vei asculta melodia pe repeat.

N-am scris eu multe despre advertising aici pe blog, dar e un subiect care îmi stârnește interesul și despre care citesc, la un moment dat chiar eram tentată de idea de a studia psihologia reclamei, având deja un background în psihologie. Anul trecut am facut un articol cu reclame de sezon, mai toate din UK însă. Anul acesta o să fiu atentă să-mi lărgesc orizontul.

Chiar dacă nu îți plac reclamele în general, cred că nu poți rămâne indiferent la un clip bine făcut, care știe cum să te atingă și, să fim sinceri, să te șantajeze emoțional. Pe lânga cele care încearcă (și reușesc) să ne stoarcă lacrimi, am o apreciere și pentru cele care se folosesc de umor în așa fel încât să rămână în strânsă legătură, totuși, cu spiritul sărbătorilor. Exemple de ambele părți poți vedea în articolul pe care l-am compus anul trecut (aici).

Reclama despre care ziceam că am văzut-o azi, e o reclamă de la Burberry, brand care anul acesta își celebrează istoria, tradiția și 160 de ani de existență. Au reușit să facă un spot tare bun, zic eu, care poate foarte bine să fie considerat ca fiind un trailer pentru un film despre viața lui Thomas Burberry, fondatorul acestui brand și al faimosului trench coat. Reclama o poți vedea mai jos. Vizionare plăcută!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s